Senaste inläggen

Av Marianne Gunnarsson - 28 augusti 2011 22:04

Gokväll!


Det var ett tag srdan.Här har hänt så mycket så jag vet inte riktigt vad jag skall börja skriva om.Börjar med den fina dag vi hade i Ronneby på utställningen där.

Riding's Lecca-Lecca ställdes ut officiellt första gången Fick exc.ck r-Cacib och 4bh.

Kullsystern Riding's Lena fick very good. Riding's Fresia var också första utställningen officiellt och även hon fick excellent.

Valparna växer och busar.Collievalpar växer nu om llagottovalparna i storlek och collievalparnas tänder är sylvassa.Lagottonas tänder är bara små ämnen.

  Bus med varandra.

  Svarta colliemaran är på bettet

  Det blixtrar visst.

  Gänget samlat ute

  Skönt med fria ytor.

I början på veckan när jag kom hem hängde en plastkasse full med kantareller.Jag kunde inte komma på vem det kunde vara som överraskade migså.Det kom ett SMS från Elisabeth Fodervärden till Natahlie.Tack Elisabeth för de goda kantarellerna   I onsdags hade jag även besök av en barn och ungdomstiding som skall göra ett reportage om Lagotto och köpa hund.

Om ni vill se en film på Natalies collievalpar kan ni gå in på hennes egen hemsida och klicka på valpar så är det utlagt 2 filmer på valparna.

Nu är det dags för sängen känner jag efter att arbetat hela helgen.

Godnatt!Av Marianne Gunnarsson - 4 augusti 2011 22:53

Ikväll tänkte jag ta lite kort på valparna men collivalparna ville absolut inte vara med och lagottovalparna var så trötta så ni får hålla tillgodo med det som blev.Till helgen tar vi nya bilder och det blir lättare när min man är hemma.

  Skönt att få vara ifred från inviduell fotografering

  En liten trött lagottokille

  Man kisar lite nu när man nyss öppnat ögon

   Godnatt!


Av Marianne Gunnarsson - 28 juli 2011 23:29

Man kan knappt titta sig mätt på alla dessa små under. Valparna har nu blivit 8 dagar och alla mår bra även mödrarna men ibland tycker de att det är varmt så de sträcker ut sig utanför valplådan.

  Här myser colliesyrrorna

  Här är lagottogänget i djup sömn

  Några myser över varandra.

Det kommer inga fler inlägg denna vecka.Ha en trevlig Helg!

Av Marianne Gunnarsson - 23 juli 2011 00:04

Det var längesedan jag skrev något. Alla valparna har flyttat för ett tag sedan. Tack alla valpköare för fina bilder ,mail och telefonsamtal.Hoppas vi alla syns på Kennelträffen i September. En del valpar har tom med egen hemsida och blogg.Finns på mina länkar.

Semestern är över för min del men det händer trevliga saker hela tiden ändå.

I onsdagskväll blev det lite stressigt. först nedkom Natalie med sina valpar. 1hane och 5 tikar all sobel utom en trefärgad tik. Det är två år sen sist jag hade collievalpar. Skall bli så spännande och se vad det blir av den här kombinationen.

  Här tvättar Natalie sina valpar.Alla har ännu inte fötts.

  Så här söta blev de när de torkat.


Efteratt collien var klar blev det Olivias tur. Hon födde 8 valpar.Men idag somnade en liten tikvalp in .Hon var lite slö då hon föddes men med lite exra massage repade hon sig men så i eftermiddag ville hon inte vara med längre och då är det bäst det som sker. Så i lagottokullen finns det 5 hanar och 2 tikar- Alla vita och bruna som sin far.

  Olivia med sin förstfödda gosse.

  Skönt att mysa när det är över.

I helgen är det min arbetshelg men alla ni andra som har semester kvar önskar jag en Skön Sommar och njut av det så länge det varar.


Godnatt!


Av Marianne Gunnarsson - 6 juni 2011 23:25

Vad skönt sommaren är här.Det har hänt så mycket sen sist.Vår collie Natalie har blivit parad så nu är det bara att hoppas att hon blir dräktig.Olivia(Cobby'sPerfezionata)har parats med Foogel Ermes.Stig har flyttat till sin nya familj i Stockholm och vi önskar dem lycka till.

Valparna har det skönt ute där de leker och sover gör nya framsteg varje dag. I dag på Sveriges Nationaldag har vi haft 30 varmt så när kvällen kom lekte valparna ganska högljudda.Man njuter när man ser dem,de är som ett skådespel.De har föreställning varje dag.   Här är Rosas gäng men en av valparna ville inte vara med

 

Kanske är det den som kommer här

  Frida och Caramel gänget har samlats

  Vakna ! jag vill gärna leka.


Av Marianne Gunnarsson - 19 maj 2011 23:08

  I lördags var barnbarnen Fanny och Felicia och deras lilla norwichterrier Mia som också är uppfödd av mig och hälsade på Tjejtjusaren Stig var så lycklig för att bli extra omhuldad av flickorna..

  Rosas valpar börjar det bli fart på. Syskonkärleken kan vara lite högljud ibland. De äter med god aptit sin köttfärs och välling

     Fridas valpar är 4 dagar yngre men äter också med god aptit

  Caramellgänget är så gulliga också men Caramell håller på att väcka oss varje morgon kl.04.00 för att då vill hon ha mat.

Imorgon bär det iväg till Heby till kennel Gatefield för att para min collietik Nathalie.Håll tummarna att det kommer att gå bra . Det är två år sedan jag hade en colliekull så jag ser verkligen fram emot detta.Fortsättning följer.


Godnatt!

Av Marianne Gunnarsson - 6 maj 2011 22:36

Första Maj var vi på en inoficiell Utställning på Jordbrovallen i Jönköping. Arrangör var June Hundklubb.Trevligt ordnat coh trevligt att träffa sina valp köpare   Jonna och Dixie med mattar var där och hejade på oss.   Min väninna Lotta med man var där för att ställa ut sin Dansk Svenska gårdshund.

 Dömde Lagotto gjorde Johan Hjertberg   Medverkande var Sacke men han satte sig hela tiden . Han fick dock ett hp men det blir för matte Cicci att träna in detta komando med att kunna stå.

  

Husse Lennart sprang så fint med sin Selma medge att han är otroligt rak i ryggen.Kanske har han ett kvastskaft innanför???   Så var Sackes syster Lena med och hon fick HP blev bästa tik och Bäst i Rasen. Vid gruppfinalen(då kom ösregnet) blev hon BIG4


Redan i söndags innan jag åkte till utställningen hade en av Rosas pojkar öppnat ögonen.Korten på hennes valpar är tagna igår.   Rosas pojkar 2v

  Rosas flickor 2v

  Caramells valpar

  Fridas valpar

Nu väntar vi bara på att det skall bli lite fart på de små.Men det lär nog dröja någon vecka till.

Av Marianne Gunnarsson - 27 april 2011 23:41

En fantastisk Påsk har det varit. Man har haft tid att umgås med barn och barnbarn och även njutit av solen.

På påskdagen nedkom Frida med sina valpar 5 hanar 1 tik alla  bruna med lite vita tecken.   Tidigt annandagen sprang Caramell och gjömde sig i en jordhåla som lagottona gjort och hon ville inte komme fram men så till slut tittade hon fram och då blev det duschen direkt. Därefter gick det en timma sedan gick vattnet och valpningen igång dock 4 dagar för tidigt. Alla valparna var stora och fina och det föddes 2 bruna hanar m.vitt 1 orange och vit hane samt 3 vit o orange tikar

  Måndag eftermiddag fick vi besök av Fam.Åberg  från Stockholmsom tittade på Stig(lagottovalpen)och de bestämde sig för honom. Han kommer dock att stanna kvar några veckor till.

Om någon vecka börjar arbetet med alla valpar kloklippning(många tassar)avmaskning ,matning med köttfärs plus all annat som hör till!


Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards